dinsdag 1 november 2016

  NIEUWE DEMOCRATIE.
SINDS MILTON FRIEDMAN HET MARKTKAPITALISME EN EEN BEPERKTE OVERHEID HEEFT GEÏNTRODUCEERD, IS DE DEMOCRATIE EEN STERVENDE ZWAAN.


FRIEDMAN IS DE GRONDLEGGER VAN HET MONETARISME EN ADVISEUR VAN RONALD REAGAN'S PRESIDENTSCHAP. SAMEN MET MARGARET THATCHER  VERDEDIGDE ZIJ; MINDER OVERHEIDSRECHTEN, MINDER REGELGEVING, EEN MEER ROBUUSTE VRIJE MARKTECONOMIE, BRITSE EN AMERIKANISME MET EEN BUITENLANDS BELEID DAT HAD ALS, ZIJN ONOFFICIËLE MOTTO," MACHT IS RECHT". Sinds de jaren 80 is er nauwelijks loonsverhoging geweest en zijn er zelfs loonsverlagingen doorgevoerd. De enige manier om welvaart te handhaven was doordat de vrouw meer ging werken.

Waar hebzucht en deregulering hand in hand gaan, in de afgelopen decennia onder invloed van het neo- liberale denken en de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand , die egoïsme als de hoogste deugd presenteert, is de moraal van het zakendoen zichtbaar veranderd. In aanvulling op de 2008 kredietcrisis, die heeft geleid tot grote economische schade waar we allemaal nog de ​​prijs voor betalen, heeft ook de meeste miljardairs ooit geleverd.

De 1 procent superrijken(Elite) der aarde hebben bijna de helft van de wereldmacht in handen, terwijl de bevolking meer armoede kent en meer belastingen moet afdragen, terwijl de superrijken, multinationals en banken minder belastingen afdragen, als ze überhaupt belastingen willen afdragen. Zie Swissleaks, Luxleaks en onlangs Panana Papers. Thomas Piketty heeft diverse publicaties gedaan.

Het marktkapitalisme en neo liberalisme met een beperkte overheid heeft inmiddels een MONSTER gecreëerd, wat zijn weerga niet kent, het kannibalistisch kapitalistisch systeem, waarmee de democratie een nep democratie is geworden.

Waar de elite en geld het democratisch voor het zeggen hebben, waar de werkelijke democratie kapot is gemaakt.

Noot: Macht en hebzucht corrumperen altijd en totale macht corrumpeert totaal, daarom heeft macht maar een beperkte houdsbaarheidsduur.

Korte filosofische gedachte: "Hebzucht en macht versterkt egoïsme. Een fenomeen dat niet zonder elkaar kan bestaan. Egoïsme is onafhankelijk van macht en hebzucht, maar hebzucht en macht kan niet zonder egoïsme. Angst voor verlies van hebzucht en macht, is een ander fenomeen, omdat men alleen maar meer wilt, zonder ooit voldoening te ervaren".

Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Mensen zijn gemaakt om lief te hebben, dingen zijn gemaakt om te worden gebruikt. De reden waarom de wereld in chaos is, omdat de dingen worden bemind en mensen worden gebruikt. Er is genoeg voor ieders behoeften maar niet voor ieders hebzucht.

Een korte geschiedenis, omdat geschiedenis belangrijk is om te weten en te onthouden. (Hoeveel mensen werden gedood door de eeuwen heen?)

 Vanaf het begin zijn wij misleid door leugens, omdat degenen die aan de macht zijn hun macht willen behouden, maar we beginnen met Napoleon en de Rothschilds hoe zij aan hun macht zijn gekomen en het nog steeds behouden. Kijk en zoek op youtube en U zult weten, ook over de Amerikaanse geschiedenis rond 1800.

Een geweldige documentaire werd gemaakt door Corbert, over de geschiedenis van het monopolie van enkelen. Sinds de ontdekking van olie, rond 1900 hebben de Rockefeller's en Rothschild's, o.a. alle macht naar zich toegetrokken.

Van olie, naar onderwijs, banken, media, medicijnen tot en met voedsel wordt gecontroleerd  door een monopolistisch systeem. Verschillende bedrijven onder dezelfde paraplu.

Hierbij vernoem ik ze graag tot schaduwregering, die de werkelijke wereldleiders zijn en die alles en iedereen dicteren, dirigeren en orkestreren deze hele wereldproblematiek en daarmee ook een gekleurde geschiedenis, een geschiedenis die door hun wordt geschreven.
Met als einddoel, door verdeel en heers, chaos te creëeren en zodoende 1984 (George Orwell's boek) te verwezenlijken.

Een wereldmacht, een religie ( hun religie) totale controle, totale brainwashing, met chips ingeplant en gecontroleerd door een grote politiestaat.

Geen vrije mensen, geen democratie, geen diversiteit, geen verschillende culturen, alleen maar moderne slaven voor de enkelen.

NIEUW SOCIAAL EUROPA/WERELD VOOR HUMANITEIT, VOOR MOEDER AARDE, VOOR ONS NAGESLACHT EN VANUIT LIEFDE EN RESPECT.

SP is een goede politieke Partij, en ik wil ook weer lid worden van de partij, maar surft nog te weinig mee op de golven van het nieuwe socialisme, wat overal de kop opsteekt.

 In Amerika maakt Bernie Saunders een redelijke kans en dat zou een zegening betekenen voor de hele wereld, in Engeland is er Jeremy Corbyn, Ijsland is een geweldig voorbeeld en in Spanje en Griekenland komt Podemos (Pablo Iglesias) en Syriza (Alexis Tsipras) , geadviseerd door Thomas Piketty sterk opzetten , voor een sociaal Europa.

Nu zit de SP samen met o.a. Podemos in het Europees Parlement. Waarom hun ideeen niet gedeeltelijk overnemen en nog meer samenwerking, directe, korte verbindingen? Hun standpunten; tegen ongelijkheid, werkloosheid en economische malaise.

Voor een Sociaal Europese Unie, minder gericht op bedrijven, meer gericht op de mensen. Is Eurosceptisch.

Partijlijn- links, antikapitalistisch. Geen afdelingen, maar cirkels, lokale en sectorale affiniteitsgroepen die voor iedereen open staan. De nadruk ligt op waarden zoals VRIJHEID, GELIJKHEID, BROEDERSCHAP en SOEVEREINITEIT.

Her-democratiseer, hierbij is het van groot belang , DAT DE OUDE INSTITUTIES DIE TOT CORRUPTIE EN CRISIS HEBBEN GELEID, ONDER DE CONTROLE VAN BURGERS MOETEN KOMEN STAAN.

Naast democratisering veel nadruk op antifraude maatregelingen en corruptiebestrijding. Invoering basisinkomen en sociale huisvesting, privatisering van staatseigendommen moet worden gestopt en sociale zekerheden heropgebouwd, zoals diverse zorgvoorzieningen, onderwijs, pensioenfondsen etc.

Voorstellen van privatisering moeten per referendum voorgelegd worden aan de bevolking. samenwerken op terrein van belastingen en corruptiebestrijding. Veel minder inzetten op bedrijven. Hard maken voor immigratie (geen fort Europa).

Vrede, solidariteit, respect met andere volken, landen en culturen. Woedende verontwaardiging omzetten in POLITIEKE VERANDERINGEN.

Er komt een dag dat alle verschillende religies, kleuren, rassen, bij elkaar komen en hun verschillen opzij zetten, voor meer menselijkheid, voor Moeder Aarde en voor vrijheid.

 Die verschillen worden opzij gezet, omdat de mensheid een grote verbindende kracht heeft en die elk mens in zich heeft en dat is LIEFDE. LIEFDE is de kracht om te verbinden, om te helen, om te vergeven, liefde betekent en vertegenwoordigt al het goede en de mensheid heeft te lang geleden onder deze donkere en egoïstische krachten en te lang gevoed door leugens, haat, angst, gemanipuleerde media, halve waarheden.

Het wordt tijd dat het volk gevoed wordt met liefde, respect, begrip, tolerantie, solidariteit, voorspoed, welvaart en welzijn.

Er is maar EEN WERELD, EEN PLANEET, EEN LEVEN.

Nu zijn we teveel verdeeld en kunnen we geen echte vuist maken en wanneer we dat niet doen, wordt alles nog veel slechter.

 Een tegenoffensief, ieder sterk in hun eigen mogelijkheden, maar belangrijk is, om dat machtige bolwerk van soldaten , geheime diensten, politie, die niets meer zijn dan instrumenten, om die voor ons te scharen.

Niet alleen politieke partijen, maar ook allerlei andere organisaties mobiliseren, zoals Greenpeace, Human Right Watch, Amnesty, WWF, Dalai Lama, Anonymous, We are Change, Occupy, Illuminati, onafhankelijke media etc.

Alleen dan kunnen we echt voor werkelijke veranderingen gaan.(onthoud de geschiedenis).

Civiele ongehoorzaamheid is een morele verplichting, wanneer regeringen (1%/0.1%) corrupt zijn en wetteloos. (Mahatma Gandhi)

Niet met wapens bevechten, maar met LIEFDE en proberen de instrumenten van de Elite te ontwapenen, zodat ze zonder instrumenten zitten om hun eindproject te verwezenlijken. Het volk is met veel en de elite met weinig en het volk heeft nog steeds de macht, wanneer we verenigd zijn.

Vandaar hun,"VERDEEL EN HEERS", vanuit totale chaos de totale macht overnemen.

Met vriendelijke groet en met veel respect, Peter van Els, 58 jaar (Het is niet het EGO, maar LIEFDE en LICHT) Noem het Inner Knowing, Soul Voice of andere energie. Na kerst heb ik mij voorgenomen, om op te komen voor menselijkheid, Moeder Aarde, ons nageslacht, omdat het individu soms niet belangrijk is, wanneer het gaat om de werelddreiging/WO3 en omdat het een morele plicht is.

 Heb in de jaren 90 gratis popfestivals georganiseerd, o.a. omdat muziek verbroedert. Hierbij wil ik U graag naar mijn pagina verwijzen op Facebook, waar ik een aantal artikelen heb geschreven.

Ps: Ga op 1 mei , de dag van de Arbeid, witte rozen uitdelen, met een pamflet van Sophie Scholl en haar groepering, die als enigste tegenover fascistisch Duitsland een statement maakten.

 De WhiteRoseREVOLT zou ook een goede groepnaam en symbool kunnen zijn voor een politieke revolutie gebaseerd op een geweldloze gezamenlijke beweging. Dit is een van de pamfletten en deze wil stoptheselfishnessofgreed graag uitdelen aan passanten.

"We zijn ervan overtuigd dat, als een mens "niet protesteert wanneer en waar hij/zij maar kan tegen deze bende criminelen", hij/zij geen medeleven betuigt voor de honderd duizenden slachtoffers. Hij/zij moet niet enkel medeleven tonen; neen, zoveel meer: een gevoel van samenhorigheid in het zich schuldig voelen. Daar zijn/haar onverschillige gedrag deze doorslechte mannen/vrouwen de kans geven te doen wat ze doen; is hij/zij verdraagzaam tegenover deze "regering" (die een ongelooflijke hoge last van schuldgevoel op haar palmares staan heeft) en kan zo enkel zichzelf de schuld geven dat het zover is gekomen! Elke man/vrouw wil vrijgesproken worden van een schuldgevoel van dit kaliber, elkeen zet zijn pad voort met een zorgeloos, rustig geweten. Maar hij/zij kan niet vrijgesproken worden; hij/zij is schuldig".

Lanaria Amberkira and  co. https://www.facebook.com/stoptheselfishnessofgreed.
http://whiteroseevolution.weebly.com/ (Not ready , but here are more stories i wrote)
https://youtu.be/jh142luEszg ( Video peacemessage, feel free for a new contribution, max 10seconds)
http://lanariaamberkira.blogspot.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten