vrijdag 9 maart 2018

Waarom White Rose Evolution?

Waarom White Rose Evolution?

 

De naam komt van 'die Weiße Rose’. Deze groep riep tijdens de oorlog op tot geweldloos verzet tegen het naziregime, en streed voor vrijheid en pacifisme. Dappere studenten, waaronder Sophie en Hans Scholl, probeerden met gevaar voor eigen leven mensen wakker te schudden voor de gevaren van het fascisme. Zij deelden pamfletten uit tegen het Nationalisme en het Nazisme. 


Enkele teksten uit de zes pamfletten van 'die Weiße Rose’.


*Niets is een volk onwaardiger, dan zich zonder verzet door leugenachtige en hebzuchtige leiders te laten 'regeren'.


*Het volk wordt systematisch onderworpen en in een geestelijke gevangenis gestopt. Geen vrijheid van Geest. Onze huidige 'Staat' is echter een dictatuur van het kwaad, met uiteindelijke doel een controlestaat, gebaseerd op angst. 


*Hitler schreef zelf: " Het is ongelooflijk hoe je een volk moet bedriegen om het te regeren".

*Waarom komen jullie dan niet in beweging, waarom dulden jullie dat deze machthebbers jullie stap voor stap, openlijk en in het verborgene, beroven van het ene recht na het andere, tot er op een dag niets, maar dan ook niets overblijft. Is jullie geest al zo verkracht dat jullie vergeten dat het niet alleen jullie recht, maar ook jullie morele plicht is om dit systeem omver te werpen? Verberg jullie lafheid niet onder de dekmantel van het verstand. Er is niemand die de tranen van de moeders droogt. 


*Een regering, land of volk moet evenzeer groeien en rijpen als een individu.


*Wij zwijgen niet, wij zijn uw slechte geweten; de Witte Roos laat u niet met rust!

Sophie en Hans werden met medeactivist Christoph Probst tot de guillotine veroordeeld. De laatste woorden van Hans Scholl voor zijn executie waren: "Es lebe die Freiheit!".

 

Waarom Evolutie en niet Revolutie?


Na zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog riep de wereld: ‘Dit nooit meer!’ maar oorlogen zijn nooit gestopt. Daarom is het, ook nu nog, belangrijk om het werk van 'die Weiße Rose’ voort te zetten. Nog steeds moeten we onze stem laten horen tegen gewapende strijd, uitbuiting en onderdrukking. 

Net als de studenten van 'die Weiße Rose’ willen we deze strijd geweldloos voeren. Gewelddadige revoluties hebben alleen nog meer geweld opgeleverd, en geweld met geweld vergelden leidt tot nóg meer geweld. Evolutie, groeien als individu en als collectief, in liefde en wijsheid is dé manier om werkelijk te veranderen.


Wanneer evolutie en liefde groeien kan er wereldvrede zijn. Een wereld waar de mensheid op een veel hoger bewustzijnsniveau met elkaar zou leven, in dienst van het individu, de mensheid en van de natuur. Dát is waar wij naar streven.

Waarom is het zo moeilijk om een goed mens te zijn?Denk aan het verhaal van de witte en zwarte wolf, die goed en kwaad vertegenwoordigen. Welke wolf wordt uw vriend? Degene die U voedt.
 


De White Rose Evolution wil constructieve organisaties en individuen bijeenbrengen. Wij staan voor werkelijke veranderingen, waar universele waarheden als liefde en wijsheid de nieuwe waarden en normen worden. Voor deze generatie en de komende generaties.


'Verward in de chaos van elk moment, zijn we slachtoffers van de grilligheid van onze geest'. Sogyal Rinpoche


Lanaria Amberkira, Peter van Els, 09-03-2018

Blogpost:                                       Video peacemessage:                                      Donate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten