woensdag 30 januari 2019

In één leven, 60 jaar, belandt de mensheid met volle snelheid in een Dodemansrit.


In één leven, 60 jaar, belandt de mensheid met volle snelheid in een Dodemansrit.


1) In 1960, 3 miljard mensen. Nu bijna 8 miljard mensen.  (Moderne man bestaat ongeveer 200.000 jaar)                       



2) In 1960 is ongeveer 2% van de regenwouden en oerbossen ontbost en verdwenen. Vandaag ongeveer 25% en het gaat erg snel.



3) In 1960 waren er nauwelijks betrouwbare cijfers te vinden over de uitgaven van de militaire wapenindustrie, 'topgeheim' , maar dat was een klein percentage van wat er nu wordt uitgegeven. Nu is dat ruim 1700 miljard dollars. Wanneer de helft van dit geld wereldwijd besteed wordt aan onderwijs, zorg, armoedebestrijding en welzijn voor onze planeet, zou de toekomst positiever zijn.


4) Begin jaren 60 kochten mijn ouders hun eerste auto, hun eerste tv, hun eerste telefoon. Vandaag hebben we alles, maar we consumeren te veel.  (Om onze spirituele leegte te compenseren?)



5) Sinds het begin van de jaren 80, met de komst van het marktkapitalistische systeem, zijn er nauwelijks loonsverhogingen geweest. Dat een huishouden meer ging verdienen, had meer te maken met het feit dat veel vrouwen gingen werken. Maar het zijn kruimels en de rijken worden extreem rijker. De verhoudingen zijn compleet verstoord.


Ons Probleem is dat we denken dat we Tijd hebben


De Economische Sneltrein dendert door, ondersteund door slechte Regeringen en Wereldleiders.     

       

                                                                  White Rose Evolution

1 opmerking:

  1. klopt Zij hebben de mobielen o de markt gebracht met die vele mogelijkheden om de mensheid t everdlaven en als men alleen maar voor die telefoon leeft, ziet men niet wat zij intussen de mensheid aan gaan doen dat is afleiding en groot gevaar in verkeer. En de mensen zijn kudde dieren. laten zich dure spijkerbroeken en jacks opdringen waar veel gaten in geknipt zijn is z.g.n. modern en dan hoor je bij de kudde. Die bedrijven en diegenen die dat opdringen lachen zich 3 slagen in de ronte om dit domme gedrag. Wat zij willen dat wij doen laten zij gebeuren door het op T.V. en youTube de jeugd o te dringen dan loopt even later iedereen ermee en worden zij rijker. Men laat zich door T.V. manipuleren en door het nieuws beliegen en hersenspoelen. De mensen zijn niet van de bank af te krijgen om voor hun rechten op te komen. En zij zoeken de waarheid al helemaal niet op internet. Zij laten zich door kranten en vooral T.V. hersenspoelen en kunnen straks de waarheid die naar buiten zal komen niet aan of verwerken. Gelswinda Koster

    BeantwoordenVerwijderen