maandag 27 april 2020

Liefde is de essentie van het leven en lost bijna alle problemen op, ook in coronatijden.


Liefde is de essentie van het leven en lost bijna alle problemen op, ook in coronatijden.



Ik moet toch weer terug komen op de actualiteiten van vandaag. Het kan niet anders. Heden zijn er te belangrijke ontwikkelingen, waardoor ik niet zomaar met het schrijven van mijn auto-biografie door kan gaan. Grote onzekere, vreemde, gevaarlijke en ook misschien hoopvolle dingen staan ons te wachten, tijdens deze onvoorspelbare corona crisis. Dit virus is ongekend in de wereld en misschien komt de Spaanse griep een beetje in de buurt, maar we zitten nog maar aan het begin van deze pandemie. De wereld en wereldleiders, regeringen van alle landen en alle wetenschappers, virologen, niemand weet wat dit virus kan aanrichten, wat dit virus kan stoppen. Er is nog geen vaccin, er worden te weinig testen uitgevoerd en overal gaan mensen dood, op een verschrikkelijk pijnlijke manier, ook nog vaak in isolement, zodat mensen geen afscheid kunnen nemen van elkaar. Een groot drama en onheil daalt neer op onze Planeet. 


De complete wereld en daarmee ook de economie, is stil gevallen. Grenzen zijn op slot. Miljoenen mensen zitten binnen en zijn tijdelijk werkloos, of zijn hun werk en inkomen kwijt. Mensen zijn radeloos, reddeloos en redeloos. Vooral veel midden- en klein bedrijven vallen om en de hele economie krijgt enorme klappen. Toch vind ik dat een mensenleven belangrijker is, dan de economie. De economie kunnen we weer herstellen, maar een dood mensenleven is dood en blijft dood.


Vandaag is het Koningsdag, 27-04-2020. Allereerst de officiële cijfers van vandaag.
Totaal bevestigde gevallen: 3.000.000: Doden: 207.000. Genezen: 746.000. Nederland: 37190 geregistreerde besmettingen: 4409 overledenen. België: 46687: Doden: 7207 Frankrijk: 162.220: Doden: 22.890. Spanje: 226.629: Doden: 23.190. Italië: 197.675: Doden: 26.644. Groot- Brittannië: 154.037: Doden: 20.795 ( Veel te laat erkent en de cijfers lopen razendsnel op) Amerika: 965.953: Doden: 54.870( Ook veel te laat, met ontkenning en zeer slecht leiderschap) China: Daar waar het virus ontstond en deze cijfers zijn belachelijk; 83.912 geregistreerde besmettingen; Doden: 4637 en China is nu zogenaamd bijna virusvrij. Dit zijn koude cijfers, maar het gaat hier wel over mensen.


Enkele landen heb ik hier vernoemd, omdat die het meest getroffen zijn en vanwege het simpele feit dat deze landen meer controleren. Bijna de hele wereld, op Groenland na, is besmet met dit dodelijke en onbekende virus. Omdat het westerse democratieën zijn, zijn deze landen het meest open en enigszins transparant. Geen enkel land is eerlijk, de regeringen waar een vrouw aan het hoofd staat, zoals Duitsland, België, Nieuw-Zeeland, Finland, IJsland, Slovenië en President Tsai Ing-wen van Taiwan, dus vrouwelijke leiders blinken uit in coronatijd en zijn het meest transparant en delen zoveel mogelijk informatie, zodat het volk goed op de hoogte wordt gehouden. Want kennis voorkomt angst, waanzin en hysterie en neemt wat onrust weg.


De werkelijke cijfers, daar is het gissen naar, maar het is zeker, dat er veel meer doden te betreuren zijn. In bejaarden-, zorg-, verpleeg- en psychiatrische tehuizen wijzen de statistieken op een veelvoud aan overledenen. Ook in gevangenissen, op schepen, op straat en thuis zijn er talloze extra overledenen te betreuren. Het is zeker een verdrievoudiging, wanneer de werkelijke koude, kale cijfers bekend worden. Als die überhaupt ooit bekend gemaakt worden? Dat is nog maar de vraag. 


Overal verspreid het virus nu in de wereld. Niemand heeft antwoorden en omdat men bang is voor rellen, protesten en hysterie, want die gevoelens groeien als een gezwel, geeft men minimale informatie, of desinformatie, of in sommige landen helemaal geen informatie. Het is van de ene kant begrijpelijk, omdat men het volk niet angstig wil maken, maar die angst is er al en de onrusten nemen toe, of men nu transparant en eerlijk probeert te blijven, of alles geheim houdt. Dit gezwel blijft groeien, is onvermijdelijk en daarom is het zo belangrijk, dat juist in deze tijden, het volk zo goed mogelijk en in goede banen wordt begeleid, gegidst en vertrouwen kweekt, met zoveel mogelijk compassie, empathie, wijsheid, hoop, transparantie en eerlijkheid.




China was het land met de eerste besmetting, begin januari, van dit jaar, volgens de officiële bronnen, maar nieuw bewijs lijkt erop te wijzen dat de uitbraak al voor december begon. Volgens de autoriteiten kwam het uit Wuhan, op een dierenmarkt. Langzaam komen er berichten binnen, dat het waarschijnlijk uit een laboratorium ontsnapt is, in de buurt van Wuhan. Al twee jaar werden daar tests gedaan op vleermuizen, met een corona virus. Wetenschappers reageerden ontsteld en waren ontzettend geschrokken, van wat ze daar zagen. Voetnoot: Amerika steunde dit laboratorium financieel en was daar ook op bezoek geweest, enkele jaren voordien. China is niet transparant, liegt en zijn oneerlijk over hun cijfers en dat kan zeer kwalijke gevolgen hebben. China moet wetenschappers toelaten en de onderste steen moet boven water komen, om het virus te analyseren, om het met daadkracht te bestrijden. China speelt een uiterst dubieuze rol en dit is een zeer slechte ontwikkeling en door hun gedrag, kan het ernstige en gevaarlijke gevolgen hebben, die nog niet te overzien zijn. Maar China moet openheid geven, om het allemaal niet nog meer te laten escaleren. 



Er dreigen oude- zuilen, -dynastieën, -imperiums, -systemen en democratieën om te vallen, zoals Kim-Yung Un van Noord-Korea, die al weken ernstig ziek is. Bolsonaro van Brazilië is een idioot en langzaam ontwaakt Brazilië en dreigt er afzetting, of opstand. En Trump zakt grandioos door het ijs, met zijn charlatan praktijken. Het laatste optreden, want hij ziet alles als PR, kwam hij met het voorstel, om ontsmettingsmiddelen te injecteren, want het dood het virus. Of met UV-stralen iets te doen, want daar sterft het virus ook snel van. Sindsdien treedt hij niet meer op, want zelf de grootste trumpiaanse fan en dat zijn er nog steeds ontzettend veel, beginnen nu ook een beetje te twijfelen, of ze wel een sterke leider hebben, die ze kunnen volgen en geloven. Fox media is de stem van Trump en doet mee aan kwakzalverij, leugens en bedrog. Trump staat mogelijkerwijs op omvallen. Groot- Britannië en India kunnen de volgende landen zijn, waar de pleuris kan uitbreken en waar alles kan ineenstorten. Veel oude, sterke en dominante culturen en machthebbers in het verleden, zoals het Perzische-, Griekse-, Romeinse-, Inca's-, Azteken-, Napoleon- en Hitler's tijdperk zijn uiteindelijk ten onder gegaan aan hoogmoedswaanzin, of 'gewone waanzin' en dat lijkt nu ook te gebeuren. Bovendien kan het kapitalistisch systeem ook omvallen, vanwege de hoogmoedswaanzin van het kapitalistisch systeem en van de elite van deze aarde. Dat zou ik fantastisch vinden, natuurlijk niet ten koste van levens. Maar wanneer dat grote kwaad en grote onrecht verdwijnt, kan er een andere, betere, milieu-vriendelijkere en humanere beleid en economie komen, waar mensen, natuur en aarde centraal staan en alles in dienst staat van verbetering, groeiend besef en wijsheid.



Waarschijnlijk is -althans voor mij, want ik blijf ook in de schemering van geheimhouding, aan informatiegebrek, halve waarheden, leugens, list en bedrog- dat Moeder Aarde serieus ziek is en het een respons, een reactie is, vanwege overbevolking, grove inbreuken en respectloosheid voor de regenwouden, natuur en dieren en de massa vervuilende dampen, die dagelijks opstijgen. Misschien komt het door de vele stralingen in de atmosfeer, misschien door hogere machten, misschien staat het in de sterren geschreven, maar dat zijn speculaties en aannames. Maar een feit staat overeind en dat is: Dat de natuur wonderbaarlijk snel opknapt, dat de lucht zuiverder wordt en dat is verademend en hoopgevend. We leven in bijzondere tijden en hebben ook bijzondere oplossingen nodig en dat we werkelijk leren van deze crisis. Grote crisissen kunnen bepalend zijn, voor goede, leerzame, wijze, menselijke vooruitgang, waar liefde de essentie is, voor ons voortbestaan, voor de gehele mensheid.



Dit is een korte beknopte samenvatting, want het is onmogelijk om op alles in te gaan en het veranderd met de minuut, met de dag, want elke minuut sterven er mensen en elke dag worden er nieuwe maatregelen genomen. Een paar andere landen zijn ook helemaal de verkeerde kant aan het opgaan en het zal niemand verbazen, dat het dan om Hongarije, met Orban en de Fillipijnen, met Duterte gaat, die volkomen de plank misslaan en er een groot gevaar dreigt, van een totalitair regime. Elk land reageert anders. Helaas kan ik Nederland ook geen compliment geven, dat ze goed en eerlijk bezig zijn, maar de mensen worden nu wel zo goed en zo kwaad mogelijk opgevangen. Het volk staat niet helemaal in de kou.



Peter van Els, 27-04-2020






2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je peter wat nog dodelijker is dan corona? Angst!
    Angst is het antwoord van de duisternis naar het licht. Maar licht overwint altijd.
    Zet thuis een licht aan, een kaars of een olielamp of gloeilamp en het is niet meer donker. Maar je kan niks aanzetten om het donker te maken. Alleen het licht weer uitzetten. Realistische blog, goed geschreven. Maar het zaait angst.

    BeantwoordenVerwijderen