maandag 20 december 2021

WAAROM HEBBEN WE ZOVEEL VERTROUWEN IN DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE?

 




WAAROM HEBBEN WE ZOVEEL VERTROUWEN IN DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE?  

 


Momenteel wordt de wereld overspoeld, met een akelig, onvoorspelbaar virus en we moeten 'gered' worden door de farmaceutische industrie, door Pfizer en Moderna. Maar waarom vertrouwen we deze farmareuzen, terwijl het meermalen is bewezen, dat de farmaceutische industrie, immoreel, diabolisch en gewetenloos is. Waar de aandeelhouders belangrijker zijn, waar alles draait om winst en niet draait om en voor de klanten/patiënten. Dat vertrouwen is gebaseerd met het voeden van angst, door gigantische lobby's van de farmaceutische industrie, regeringen en door het eenzijdige geluid van de media. 

 

TAL VAN REDENEN OM DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE NIET TE VERTROUWEN.


Laten we beginnen met Pfizer. In augustus 2021 heeft Pfizer en Moderna de prijzen verhoogd. De prijs van een dosis Pfizer-vaccin stijgt van 15,50 naar 19,50 euro. Het Moderna-vaccin kostte eerst 19 euro en nu 21,50 euro per dosis.                Dit is op zijn zachts gezegd: " bedenkelijk".          Er zijn tal van artikelen hierover geschreven en dit is een van de artikelen


Ook over de wurgcontracten zijn er artikelen verschenen, alhoewel die beduidend minder gepubliceerd worden, want veel wordt geminimaliseerd wanneer het gaat over een kritische noot en wordt regelmatig gecensureerd.  


Een voorbeeld; De Britse regering heeft Pfizer een wettelijke schadeloosstelling verleend om haar te beschermen tegen vervolging wegens mogelijke bijwerkingen van haar nieuwe coronavirus vaccin. Schandalig toch? Niet alleen in de UK, ook in Nederland en overal in de wereld. Dat was de voorwaarde waaronder ze de "vaccins" zo snel beschikbaar konden stellen.



RECHTSZAKEN TEGEN PFIZER



Er zijn talrijke rechtszaken aangespannen tegen Pfizer, zoals bij de EpiPen, waar een miljoenenschikking is getroffen. 
Een andere rechtszaak draaide rond een proef met Trovan. Eind 2009 werd de zaak geschikt voor 75 miljoen dollar. De voorwaarden bleven vertrouwelijk. 


Pfizer akkoord met een recordboete. 
Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer zal een recordboete van 2,3 miljard dollar betalen. Het gaat om de grootste schikking ooit. Het bedrijf overtrad verschillende marketingregels en verkocht medicijnen, waaronder de afgekeurde pijnstiller Bextra, die het eigenlijk niet mocht verkopen. Het betaalde ook massaal smeergeld aan gezondheidszorgverleners om de vier medicijnen zoveel mogelijk voor te schrijven. 

Het houdt niet op en om dit artikel niet eindeloos te maken, adviseer ik om zelf onderzoek te doen, naar de wandaden van een immoreel bedrijf, genaamd Pfizer. Normaal gezien, zou geen enkel bedrijf, of particulier in zee gaan, met zo'n onbetrouwbaar bedrijf. Waarom nu dan wel? 


Feitelijk zou geen enkele overheid met zulke gewetenloze farmareuzen zaken moeten doen. 


Pfizer is niet het enige farmabedrijf, dat in opspraak is gekomen. Enkele andere voorbeelden van voorbeeldig management.


In 2019 zocht Purdue faillissementsbescherming, omdat het geconfronteerd werd met duizenden rechtszaken. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd dat het dokters onder druk zou gezet hebben om de verslavende pijn­stiller Oxycontin voor te schrijven­. Daardoor zou het mee verantwoordelijk zijn voor de opioïdencrisis in de VS, die gelinkt wordt aan meer dan 500.000 overlijdens in de voorbije twee decennia. 


Een ander diabolisch en walgelijk voorbeeld is; Martin Shkreli, 'de meest gehate man van de Verenigde Staten'. Hij en zijn voormalige bedrijf Vyera farmaceuticals dreef een bepaalde hiv-pil op, in één klap, van 17,50 naar 750 dollar en het bedrijf heeft nu een schikking voor 40 miljoen dollar getroffen. Inmiddels zit die brave man vast en in de rechtbank zei hij, nadat hij de vraag kreeg, of hij ergens spijt van had, de volgende woorden: "Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik de prijs niet nog hoger heb gemaakt, want ik dien niet de klant, maar de aandeelhouder". 


Dit zijn geen incidenten. Meer recente voorbeelden van bedrijven die recordboetes ontvingen wegens fraude zijn,  Novartis (423 miljoen dollar), Johnson & Johnson (1,1 miljard dollar), Eli Lilly (1,4 miljard dollar) en Abbott (1,5 miljard dollar). 


Het systeem is corrupt en de farmaceutische industrie is georganiseerde misdaad. De industrie is gericht op het maken van zoveel mogelijk winst, is veel te machtig en maakt vele slachtoffers, aldus Gøtzsche, medeoprichter van Cochrane Collaboration.


Lieve mensen. We zouden niet zo'n blindelings vertrouwen moeten hebben in de farmareuzen. Het gaat over onze gezondheid, vrijheden, onze grondrechten, onze democratie, onze kinderen en kleinkinderen, om de rechten van de mens, om onze levens. 
 
    Laat liefde en gezond verstand regeren en laat niet angst regeren

Peter van Els



1 opmerking:

  1. Hi Peter, wanneer verschijnt dit in Follow The Monet want ik zie het er nu nog niet op staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen