dinsdag 17 november 2020

AAN ALLE NIEUW GEBORENEN, WIJ HOUDEN VAN JULLIE. ( FAITHLESS 2006)

 Geschreven op dinsdag 1 november 2016. Aangepast op 17-11-2020


AAN ALLE NIEUW GEBORENEN, WIJ HOUDEN VAN JULLIE. ( FAITHLESS 2006)

 





In onze wereld, doodt Malaria elke 30 seconden een kind. 
11 miljoen kinderen sterven elk jaar aan ondervoeding. 
In onze wereld, zijn 15miljoen kinderen wees geworden door aids. 
30.000 kinderen sterven elke dag aan vermijdbare oorzaken.
In onze wereld, zijn 2 miljoen kinderen, dit moment, die in de seksindustrie werken.
1.1 miljard mensen in de wereld verdienen minder dan een dollar per dag. (Dit zijn gedateerde cijfers en vermoedelijk oplopend.)


In onze hedendaagse wereld heerst momenteel een gevaarlijk en dodelijk virus genoemd COVID 19 en wat de wereld volledig beheerst en verdeeld.(2020)


De oerbossen verdwijnen razendsnel en wanneer we nu niet direct reageren en maatregelen nemen zal het alleen maar nog duurder en onoplosbaarder worden. 





Wij ouders, grootouders en volwassenen moeten opstaan en opkomen voor de toekomst van onze nakomelingen en voor Moeder Aarde.


Als er een GOD is, ben bewust, dat ik een nieuw mens heb gemaakt. Mijn zoon ligt hier en slechts voor hem ben ik bang. Als ik die blik zie in dat gezicht zie ik, dat wat waar is, waar is. Ik heb hem geschapen zoals U ons hebt geschapen, naar Uw beeld.(Faithless)


HET LIJKT NIET DAT DE WERELDLEIDERS ZICHZELF DIT AANREKENEN EN GEEN VERANTWOORDING NEMEN. 


ENKELE ANDERE CIJFERS.



Wat gebeurt er echt? 
Oxfam zei dat de rijkdom van de armste 50% tussen 2010 en 2015 met 41% is gedaald. Ondanks een toename van de wereldbevolking met 400 miljoen. In dezelfde periode nam de rijkdom van de 62 rijkste mensen toe met $ 500 miljard (£ 350 miljard) tot $ 1,76 miljard. Oxfam schreef, dat in 2010 de 388 rijkste mensen dezelfde rijkdom bezaten als de armste 50%. Dit is in 2014 gedaald tot 80 en in 2015 weer gedaald.
https://www.theguardian.com/business/2016/jan/18/richest-62-billionaires-wealthy-half-world-population-combined

Rapport van 2019: De 2.153 miljardairs ter wereld hebben meer rijkdom dan de 4,6 miljard mensen die 60 procent van de wereldbevolking uitmaken, onthult vandaag een nieuw rapport van Oxfam https://www.oxfam.org/en/press-releases/worlds-billionaires-have-more-wealth-46-billion-people 


Washington, D.C. - In 2015 gaven de Verenigde Staten meer uit aan hun oorlogsmachine dan de volgende zes landen samen, met in totaal $ 596 miljard uitgegeven aan militaire uitgaven.    Met het jaarlijkse budget van de US War Machine zou elke dakloze Amerikaan een huis van $ 1 miljoen kunnen kopen.  http://thefreethoughtproject.com/years-proposed-military-budget-buy-homeless-american-1-million-home/

Nu onder Trump: De militaire uitgaven van de Verenigde Staten stegen met 5,3 procent tot een totaal van 732 miljard dollar in 2019 en waren goed voor 38 procent van de wereldwijde militaire uitgaven. De totale wereldwijde militaire uitgaven zijn gestegen tot $ 1917 miljard in 2019. sipri.org  https://www.sipri.org/media/press-release/2020/global-military-expenditure-sees-largest-annual-increase-decade-says-sipri-reaching-1917-billion 


Stelt U eens voor wat we met dat geld zouden kunnen doen, al was het maar voor de helft van dit geld. Onderwijs, gezondheidzorg, armoedebestrijding.


Wapenindustrie is een grote belangrijke economische industrie, en is een belangrijke oorzaak om oorlogen te orkestreren. Oorlog is een economisch gewin en dat gaat ten kosten van ontelbare onschuldigen slachtoffers, honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen. "Dat is bijkomende schade", zegt men, maar in werkelijkheid geeft de wapenindustrie daar niets om. Het gaat om de winstcijfers en het tevredenstellen van de aandeelhouders.


Een Amerikaanse vriend en goede schrijver heeft daar een artikel over geschreven in Wake Up World. Ethan Indigo Smith. https://wakeup-world.com/2016/05/08/the-business-of-war-is-the-cause-of-war/


Hier wordt enkel een voorbeeld gegeven over de wapenindustrie en wordt er niet geschreven, over de olie-, farmaceutische- en voedselindustrie, het monetair systeem, de bankensector en de financiële sector. 


Wie profiteren?  


Precies die mensen die bij Oxfam worden genoemd en de Multinationals, Pensioenfondsen, Banken, Verzekeringsmaatschappijen, enkele Koninklijke Families, Het Vaticaan en al die anderen die van andermans ellende rijk worden. Gewetenloze, megalomane, narcistische, egoïstische machtswellustelingen, die denken dat ze uitverkoren zijn door GOD zelf.


En onze volksvertegenwoordigers, onze regeringen, die hun bestaansrecht hebben, dankzij het volk, vertegenwoordigen het volk niet, maar vertegenwoordigen het etablissement, dat marktkapitalisme en het neoliberalisme predikt. Wat voor bestaansrecht hebben regeringen dan nog, als de volksvertegenwoordigers het volk niet vertegenwoordigen?


Hoofdzonde (in mijn optiek) is het kapitalistisch systeem. Nadat de slavernij afgeschaft werd en de koloniën onafhankelijk werden, hadden de elite, de aristocratie veel geld en mogelijkheden verloren en gingen ze op zoek naar andere wegen, om goedkoop arbeid te behouden en dat werd het marktkapitalistisme.  
                                                                                       
Milton Friedman is de grondlegger van het marktkapitalisme. Met minder overheid rechten, minder regelgeving, een meer robuuste vrije markteconomie, Britse en Amerikanisme met een buitenlands beleid dat had als motto," MACHT IS RECHT". Waar hebzucht en deregulering hand in hand gaan, in de afgelopen decennia onder invloed van het neoliberale denken en de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand, die egoïsme als de hoogste deugd presenteerde. Reagan en Thatcher introduceerde het nieuwe kapitalisme.


VOOR ONZE NIEUW GEBORENEN, WELKOM IN ONZE WERELD.



Voor die mensen die weigeren om hun geest te openen. Kijk en luister kritisch wat jullie politici en religieuze leiders vertellen, doe wat onderzoek, open je ogen en oren.


Mijn angst is voor mijn kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. Uw gesloten geest en onwetendheid en angst om te denken voor Uzelf is wat mij het meest vreest. Zolang de meerderheid van jullie blijven denken als U nu doet, zullen deze Elites kunnen blijven doen wat ze doen.


Kijk naar het grote plaatje - Hoe zal de wereld zijn voor de volgende generaties? Ik denk niet dat het een wereld zou zijn die U wilt zien zolang deze hebzuchtige, op macht beluste klootzakken hun pad mogen blijven "voortzetten".


Ook in deze grote crisis, de Coronacrisis, is de economie in vele landen belangrijker dan de mensen en het is ook heel belangrijk, maar ik ben van mening dat een mensenleven meer telt, dan de economie. De economie zou de samenleving moeten dienen en niet, zoals nu, dat de samenleving de economie moet dienen.


HET KAN ANDERS, HET MOET ANDERS. EEN GEWELDLOZE  (R)EVOLUTIE. VERENIG EN VERBIND, IN LICHT, LIEFDE EN WIJSHEID.


Peter van Els 17-11-2020 https://lanariaamberkira.blogspot.com/
https://www.youtube.com/watch?v=jh142luEszg
Peter van els @Petervanels2
https://www.facebook.com/WhiteRoseEvolution/?fref=ts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten