dinsdag 1 november 2016

                 DIERENMANIEREN                  

Wanneer mensen over macht praten, halen ze graag verhalen over dieren naar boven, dat het natuurlijk en dierlijk gedrag is, met als conclusie, dat het een normaal fenomeen is en ja, wat doe je eraan???

               Drie andere dierenverhalen.


1)  Buffels en Olifanten. Wanneer een van hun leden wordt aangevallen, door        bijvoorbeeld een groep Leeuwen, en ze zetten collectief hun tegenaanval in, kunnen ze meestal het aangevallen kalf of ander lid van de gemeenschap bevrijden.

2) Leeuwen. Iedereen wil een leeuw zijn. Maar een leeuw heeft echt geen koninklijk leven. Eerst wordt hij en eventuele broers uit de groep gezet en leeft gedurende 3,4 jaren als nomaden , opgejaaid en meestal verderfelijk aas-etend. Wanneer ze sterk en volwassen zijn, als ze de tijd , als nomaden überhaupt hebben overleeft, en een sterke coalitie vormen, kunnen ze zorgen voor hun offspring, in een groep die bestaat uit vrouwelijke leden, die een continuïteit als groep vormen.( Wanneer er voortdurend nieuwe sterke mannelijke leden de groep tijdelijk verwelkomen, heeft het dna van hun offspring de beste kansen om te overleven).Vervolgens na hooguit 5 jaar worden de verouderde koninklijke leeuwen weggejaagd door andere tijdelijke koningen.

Een van de grootste coalties van leeuwen zijn gevormd door de  "Brothers in Blood" The lions of Sabi Sand. 6 broers, die een terreur bewind voerden en meer dan 100 leeuwen, leeuwinnen en bady's doodden. Door onderlinge hierarchie kwam er verdeling en uiteindelijk werd Mister T( De meest geweldadige) als het ware gek en vooral Mister T kwam verschrikkelijk ,maar strijdend tot zijn laatste snik, aan zijn einde.

3) Bonobo's (zoals we vermoedelijk weten stammen we van de Chimpansee en Bonobo af(98%) ) Bonobo's hebben een vrouwelijke structuur, waar problemen sociaal (sexueel) worden opgelost. Wanneer na corrigerend gedrag, de onruststoker/ster, nog steeds de gemeenschap negatief beïnvloed wordt hij/zij, collectief door de vrouwelijke afgevaardigden uit de groep gezet en wordt pas weer geaccepteerd, wanneer zijn/haar gedrag acceptabel is voor de gemeenschap.

Wij, mensen zijn net een beetje anders, hebben andere talenten en kwaliteiten meegekregen, om juist boven ons dierlijk gedrag uit te stijgen en om een gemeenschap te creëren voor het voordeel van onze samenleving, voor het voordeel van de gemeenschap, want we zijn uiteindelijk allemaal familie, omdat we mens zijn.
( Het leven is eigenlijk simpel, maar wij maken het leven moeilijk)
Lanaria Amberkira.                                             https://www.facebook.com/stoptheselfishnessofgreed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten